• Français
  • English
  • Nederlands

Kung Fu Brussel

Shaolin Gao Can Mun Nam Pai Chuan

Daisigung Quek Heng Choon

Daisigung Quek Heng Choon

Daisigung (grootmeester) Quek Heng Choon, geboren in 1926 in Huian county in de provincie Fujian, China, is een Shaolin Kung Fu Master in de Shi Goa Can traditie. Hij werd persoonlijk onderwezen door Shi Goa Can en Daisigung Quek Heng Choon wordt beschouwd als een van zijn belangrijkste en meest invloedrijke studenten uit zijn periode in Singapore/Maleisië.

Daisigung Quek Heng Choon begon met het beoefenen van gevechtskunsten op de leeftijd van dertien jaar. Na een periode bij de Quanzhou Kaiyuan tempel, verhuisde hij in 1947 naar Singapore en betrad de Shuang Lin Tempel het jaar erop. Shi Gao Can, de abt van het klooster, werd zijn leraar voor de volgende 6 of 7 jaar. Daisigung Quek verliet de Shuang Lin Tempel in 1954. In 1956 vetrok hij noordwaarts naar Penang en Kuala Lumpur, waar hij scholen oprichtte en honderden studenten onderwees in naam van zijn leraar.

Na het overlijden van Shi Gao Can in 1960 begon Daisigung Quek met het onderwijzen van zijn eigen studenten. In 1971 opende hij zijn eerste formele school, de Quek Heng Choon Martial Arts Sport School. In de daaropvolgende jaren werd hij de oprichter en hoofdinstructeur van een aantal Martial Arts scholen in China en Maleisië.

Quek Heng Choon vertegenwoordigt de 50ste generatie van Shaolin en zijn studenten komen uit Maleisië, Singapore en China. Hij is vooral bekend voor het demonstreren van Ying Qigong (harde Chi Gung) waarbij hij marmeren tafelbladen breekt op zijn rug en met zijn handen.

Tijdens een bezoek aan een training in Londen in 2009 duidde Daisigung Quek Christopher Lai Khee Choong, hoofd van het Nam Pai Chuan Systeem, aan als zijn opvolger. Sigung Lai hernoemd de school ‘Shaolin Gao Can Mun Nam Pai Chuan’ als erkenning voor deze eer. Tijdens een bezoek aan China in februari 2010 werd Daisigung Quek ziek en overleed. Hij was 85 jaar oud. Sigung Lai en zijn studenten wereldwijd zullen de kunst die aan hen doorgegeven is door Daisigung Quek blijven onderwijzen.

Quek Heng ChoonQuek Heng ChoonQuek Heng Choon

Info

Abonneren op Kung Fu Brussels (News)

Vind ons op...

Find Kung Fu Brussel on YouTubeFind Kung Fu Brussel on Facebook