• Français
  • English
  • Nederlands

Kung Fu Brussel

Shaolin Gao Can Mun Nam Pai Chuan

Het Systeem

Gao Can Mun Nam Pai Chuan November 2013

Introductie


Ons systeem, genaamd Gao Can Mun Nam Pai Chuan (Gao Can Mun vuisten uit het Noorden en uit het Zuiden), is een van de vele Chinese Martial Arts. Deze stijl is zeer breed en omvat alle elementen van echte Martial Arts. Gao Can Mun Nam Pai Chuan leert studenten een verscheidenheid aan technieken waaronder blokken, schoppen, stoten, klemmen, werptechnieken, aanvalstechnieken op zenuwpunten, enz. Studenten leren ook «vormen», harmonieuze en continue sequenties van bewegingen waarvan de studenten de ware essentie en het doel van elke beweging tijdens het sparren (vrij gevecht) leren. Door het aanleren van een scala aan technieken, krijgt de student een stevige basis in de theorie en praktijk van onze stijl, die hem/haar later zal toestaan zich te specialiseren in het gebied van zijn/haar keuze.

Omdat het een breed systeem is, zijn we in staat om veel elementen die kunnen worden omschreven als op zichzelf staande 'stijlen' te omvatten. We hebben een zeer rijk wapenerfgoed, waarbij de 18 traditionele wapens onderwezen worden in het systeem. Daarnaast hebben we ook stijlen op basis van de verschillende diervormen die voorkomen in Chinese gevechtskunsten, zoals de Aap, het Luipaard, de Kraanvogel, de Tijger of de Slang. Wij meer dan alleen een fysieke vorm van Martial Arts. Ademhalingsoefeningen (chigung) spelen een belangrijke rol binnen ons systeem, omdat ze helpen met de interne conditionering door middel van controle van de Chi (interne energie) van het lichaam.

 

Geschiedenis en oorsprong van ons Systeem


Gao Can Mun Nam Pai Chuan vindt zijn oorsprong in de traditionele gevechtskunsten beoefend door de Shaolin monniken van China meer dan 200 jaar geleden. De geschiedenis van ons Systeem kan worden teruggevoerd naar Cho-Si Hui Cheng (Meester van Quek Heng Choon die de Meester was van onze eigen Sigung Lai Khee Choong), afstammeling van de Zuidelijke Shaolin traditie onderwezen door boeddhistische monniken in de traditie van de 'Da-Moh "(Bodhidharma). Da-Moh was een reizende boeddhistische monnik van wie algemeen wordt aangenomen dat hij Kung Fu in 525 n.C. naar China bracht. De originele kunst onderwezen door Da-Moh ontwikkelde zich uiteindelijk in vele verschillende vormen en scholen waaronder ons eigen Systeem.

De naam ‘Nam Pai Chuan (vuisten uit het Noorden en uit het Zuiden)’ werd eerst gekozen door Sigung Lai, omdat ons Systeem technieken bevat die afkomstig zijn van zowel de noordelijke als de zuidelijke Chinese Kung Fu. De technieken in Nam Pai Chuan werden ontwikkeld door Master Leow (aanvalstechnieken en "set-piece sparring" of “Ee Poh” (vooraf opgestelde gevechtsscènes)), en Sigung Lai (vormen, gevechtssequenties en traditionele wapentechnieken). 

Shaolin Gaocan Mun Nam Pai Chuan

De ontwikkeling van het Gao Can Mun Nam Pai Chuan Systeem werd voltooid in 1978. Sigung Lai verhuisde naar Londen in juli 1979 waar hij begon met lesgeven in twee centra: Muswell Hill en Golders Green. Gao kunt Mun Nam Pai Chuan telt nu een groot aantal zwarte gordels die deze Martial Art beoefenen en de leerstellingen van Sigung Lai in Engeland, Europa, Azië en Oceanië verspreiden.

 

Info

Abonneren op Kung Fu Brussels (News)

Vind ons op...

Find Kung Fu Brussel on YouTubeFind Kung Fu Brussel on Facebook