• Français
  • English
  • Nederlands

Kung Fu Brussel

Shaolin Gao Can Mun Nam Pai Chuan

Shi Gao Can

Shi Gaocan

De eerbiedwaardige Shi Gao Can, alom bekend als Sek Koh Sam, was een Chinese monnik die heeft bijgedragen tot de verspreiding van de traditionele Shaolin leer van het Chinese vasteland naar Zuid-Oost-Azië.

Shi Gao Can werd geboren in december 1886 in het dorp Hailou, in de provincie Fujian (China). In 1899, op dertienjarige leeftijd, verliet hij zijn ouders en vervoegde hij Shi Cao Biao, een Martial Arts expert die de kost verdiende als beschermer van goederentransport. In 1903, op achtienjarige leeftijd, werd hij een leerling van de monnik Hui Jing (Hung Leong) en leerde hij naast Kung Fu ook boeddhistische geschriften. Shi Gao Can verdiepte zich verder in de kunst van Kung Fu tot 1919 en zwoer zijn meester de kunst nooit aan de buitenwereld te onthullen.

Temple Shaolin

Vanaf 1926 begon Shi Gao Can rond te reizen in Zuidoost-Azië, waarbij hij Thailand, Birma, Maleisië, Singapore en Indonesië bezocht. In elk bezocht land behandelde hij zieken en verspreidde hij het boeddhisme, waar hij uiteindelijk zijn grootste bekendheid mee zou verwerven. Hij bleef uitendelijk 21 jaar in Indonesië en werd de abt van de Zhen Yuan Gong Tempel in Medan.

Shi GaocanShi GaocanShi Gaocan

Info

Abonneren op Kung Fu Brussels (News)

Vind ons op...

Find Kung Fu Brussel on YouTubeFind Kung Fu Brussel on Facebook