• Français
  • English
  • Nederlands

Kung Fu Brussel

Shaolin Gao Can Mun Nam Pai Chuan

Starten met Kung Fu

De eerste lessen kunnen intimiderend overkomen voor de beginnende leerling omdat hij/zij nog niet goed weet wat te verwachten. Alle studenten en zelfs docenten hebben echter deze eerste ervaring doorstaan.  Wij streven ernaar om nieuwe studenten op de best mogelijke manier te verwelkomen. Onze klassen zijn samengesteld uit gemengde groepen met studenten van alle leeftijden en alle niveaus. 

De eerste les is gratis zodat U kunt beoordelen of deze gevechtskunst en de manier waarop deze wordt geïnstrueerd U bevalt. U kunt dus zonder problemen en zonder afspraak een les meevolgen. Kom in een soepele, loszittende broek en een simpel t-shirt in zwart - of grijstinten. Normaal wordt er op blote voeten getraind, maar het dragen van licht schoeisel met dunne soepele zool wordt getolereerd. Draag geen sieraden en bedek sieraden die niet verwijderd kunnen worden met tape. Lang haar wordt best opgebonden. Vergeet niet om een fles water mee te nemen. Kleedkamers en douches zijn beschikbaar ter plaatse. 

Gao Can Mun Nam Pai Chuan is een zeer brede stijl, waardoor lessen nooit precies hetzelfde zijn. De cursussen beginnen meestal met een opwarming om het lichaam voor te bereiden op de Kung Fu oefeningen. De opwarming bestaat uit cardio oefeningen, stretching en flexibiliteit, krachtoefeningen en conditionering en Chi Gung ademhalingstechnieken.

SparringBo Stick

Na de opwarming volgt er een training die kan bestaan uit de basisprincipes van het systeem (stoten, trappen en blokken), traditionele vormen, sequenties van vooraf afgesproken gevechtstechnieken, zelfverdedigingstechnieken, grondoefeningen, hanteren van traditionele wapens (lange stok, mes, zwaard, etc..), conditioneren of aanvalstechnieken op zenuwpunten (Chi Na). Oefeningen worden vaak per twee uitgevoerd om de studenten in staat stellen de functie van elke beweging tegen een tegenstander beter te begrijpen. 

De trainingen in Gao Can Mun Nam Pai Chuan houden ook sessies 'vrij gevecht' of 'sparring' in die de student toelaat de technieken die hij geleerd heeft toe te passen. Het vrij gevecht wordt aangepast aan Uw niveau en U wordt pas uitgenodigd om deel te nemen aan de 'vrij gevecht' sessies wanneer U zich zelfzeker genoeg voelt. Studenten die willen deelnemen aan de sparringsessies voorzien best wel goede bescherming. Beginners worden aangeraden een gebitsberschermer en indien nodig een sportschelp aan te schaffen. In een later stadium worden ook een helm, borstbeschermer, bokshandschoenen en scheenbeschermers aangeraden. Sparring of vrij gevecht is niet het primaire doel van ons systeem, maar zoals Sigung Lai zei: "het beoefenen van vechtsporten zonder gevecht is als het aanleren van tennis zonder ooit een match te spelen." 

Met regelmatige training zal de student al snel de voordelen van deze gevechtskunst ontdekken zoals een betere conditie, flexibiliteit, coördinatie, balans en meer zelfvertrouwen.

 

Info

Abonneren op Kung Fu Brussels (News)

Vind ons op...

Find Kung Fu Brussel on YouTubeFind Kung Fu Brussel on Facebook